Stora killen <3

Nu har Vincent ätit sin första portion puré, börjat med sittvagn och snart kryper han, han drar benen under sig och pressar sig uppåt dock är huvudet fortfarande lite för tungt och han orkar inte riktigt helt än, men det står väl inte på .. Tänk att det snart är  4 månader sedan jag födde denna lilla underbara lilla kille . Ett litet liv som tog våra hjärtan med kraft ! Känslan att få barn är helt obeskrivligt ! Och jag kommer att göra det igen =)
I förra inlägget skrev jag att jag skulle svara på era frågor , men det finns tyvärr inga frågor att svara på ..
Om två månader ska Vincent döpas och han tar mitt efternamn... :)

Sådär ja !

Nu har jag slagit mig ner i soffan efter en fartfylld dag . Vincent var till BVC idag, han var jätte duktig och var jätte glad hela tiden, men när dom stack honom grät han jätte mycket och då brast det även för mig det var det värsta jag någonsin varit med om, lite fjantig är jag nog, men det är mitt barn och jag ska skydda honom från allt ont, och ont fick han .. innan han fick sprutorna så tog vi vikt och längd på honom och han väger 6520 g och är 65 cm lång !Han är stor våran lilla prins ! =) Och vi som var oroliga att han gått ner så mycket när han varit sjuk, men det är snarare tvärtom=) Sen åkte vi och hämtade upp Vincents mormor och åkte mot Valbo. Vincent var så duktig hela tiden och gnällde knappt alls, han som alltid hatat så att åka bil, men idag gick det jätte bra. I Valbo satt han och skrattade jätte högt och pratde med sig själv och skrattade åt det han sa ! Vi är så stolta över honom ! Vincent vill så himla gärna vara med så mycket som möjligt hela tiden och vill verkligen skratta och vara glad vilket leder till att han vägrar sova och det leder till övertrötthet ... Men nattningen gick otroligt smidigt . Får se om han sover hela natten eller om han bestämmer sig för att vakna =)
Jag har fått en del frågor ang, barn, förlossning och hur vi kom på namnet Vincent och så vidare ...

Vad gäller barn så vill både jag och Vincents pappa ge Vincent ett syskon, såklart .. Men vi vill också ge Vincent all uppmärksamhet ömhet och kärlek vi nånsin kan ge. Sen ska vi skaffa ett syskon till honom =)

Namnet Vincent,var egentligen Vincents pappas namnförslag redan från den dagen vi fick reda på att vi väntade en pojke på UL så tror jag Vincents pappa var klar med namn och det var helt främmande för mig och kunde inte på nåt vis förstå att man kunde döpa sitt barn till det .. Under graviditeten växte liksom namnet in och jag kunde känna att jag accepterade det mer och mer .. När Vincent låg på mitt bröst så var det redan en Vincent , de andra namnen som JAG hade på förslag passa inte in riktigt. Så en Vincent fick det bli =) Idag tycker jag att det är ett av de vackraste namnen i världen ! =)


Hanna tyckte att jag skulle uppdatera oftare och det ska jag göra också ..
Ni kan väl ställa en massa frågor om saker ni undrar över så lovar jag att jag ska svara så gott jag kan . Och Vincents pappa kommer sitta med och svara på alla frågor ..
Så passa på nu !

Sjukdom, viktnedgång och matvägran !

Nu äntligen är vi friska här hemma. Tack och gud för det , det har varit två jobbiga kämpiga veckor.
Förra lördagen insjuknade Vincent och blev jätte dålig, HÖG feber diareé och antagligen hade han väldigt ont i kroppen.Eftersom att det var första gången han blev sjuk så blev vi ju såklart väldigt oroliga, jag ringde 1177 och fick prata med en jätte gullig sköterska ! Jag har haft sån otrolig tur när vi ringt dit. Vi har alltid fått prata med en sköterska som verkligen förstår våran oro och varit jätte gullig ! Vincent var dålig i tre dagar och totalvägrade att äta . Han skrek som en stucken gris så fort han fick flaskan i munnen. Vatten fick han i sig tack o lov ! Men mat fungerade inte alls... Nu ser vi att våran lilla kille bara har rast i vikt. Nu äter han igen och vi kan verkligen säga att nu tar han verkligen igen all mat som han missade när han var sjuk . =)Tre dagar senare insjuknar jag och Vincents pappa... och då var ju Vincent pigg och kry igen. Så tid för oss att vara sjuk finns det verkligen inte, vi fick turas om att ta hand om och leka med våran lilla skrutt och den som var piggast för stunden fick aktivera honom ! =) Mitt i allt bestämmer sig Vincent för att sluta sova på nätterna och med närmare 40 graders feber ligger man gärna kvar i sängen... Hursom hellst är vi alla friska nu och påväg att bli helt återställd ! Vincent sover inte längre hela nätterna, men vi tror och hoppas att det är en övergångsperiod.. Vi är ju så otroligt bortskämda med sömn här hemma =)
Allt går så otroligt fort, tiden verkligen springer ifrån oss !
Dagarna består av bus lek och promenader i vagnen =)
Vincent är 65 llång nu och väger dryga 6 kg .. =)
Om två veckor får han börja med smakportioner, och det ska bli så otroligt spännande och roligt att se hur våran matglada lilla prins reagerar på "riktig" mat ! Imorgon ska vi till BVC och väga mäta och han ska även få sin tre månaders vaccin... Och jag kommer gråta floder...
Kommer att skriva en uppdatering imorgon om hur det gått på BVC!


Eftersom jag inte är så bra på det här så kan ni väl hjälpa mig lite?
Vad vill ni läsa om och inte ....
Kom med förslag !

Ha det bra !


Stora lilla killen !

Igår var vi på BVC igen .. Våran prins skulle vaccineras, men L, ringde på morgonen lagom tills vi skulle klä på oss och äta frukost och sa att vaccinet inte kommit och att vi skulle boka ny tid för vaccinatinon. Där fick jag för att jag hade legat vaken till och från halva natten av oro för min lilla prins .. såg framför mig hur ledsen han skulle bli av att det gjorde ont och det gjorde så ont i mitt mammahjärta,drog en lättnandes pust samtidigt som tanken slog mig att det kommer komma fler nätter där jag kommer oroa mig,som tillexempel när han ska vaccineras nästa gång, kanske första gången alltid är värst.?  Men vi bestämde oss iallafall att gå dit och väga o mäta , Tro det eller ej, men Vincent växer så det bokstavligen knakar här hemma=) Han är 12 veckor och är 64 lång och väger 6280 g . Han är lång och smal våran kille=) Han har vuxit drygt fyra cm på fyra veckor och gått upp ca 900 g. Följer kurvan på vikten jätte bra, men ligger väldigt mycket över på längden förhållande till ålder och vikt ..Men vi är jätte stolta över att våran lilla kille växer och mår bra ! Han var glad och skrattade hela tiden inne hos L . vilket även hon tyckte var roligt då han bara skrikit och varit jätte ledsen alla gånger vi varit där tidigare. Inte så konstigt att man skriker när man har kolik kanske .. Och tack o lov har den släppt nu. Vincent sover nu HELA nätterna, somnar runt 19:00-19:30, och sover sen mellan elva och tolv timmar . Så sömnen kan vi absolut inte klaga på ! Kanske redan nu passar lägligt med ett litet syskon till Vincent? =) Mamma o Pappa tid kan man inte klaga på ! =)

FRAMSTEG!

3veckor 3 dagar - Vänder sig från mage till rygg, nästan helt stabil och stark i nacken.
6 veckor - Ler första gången mot Mamma.
7 veckor 2 dagar - "pratar"rejält och skrattar högljutt.
8 veckor - upptäcker att armar och ben inte längre sitter ihop, sparkar och sprattlar.
9 veckor - Vägrar ligga ner, ska sitta upp och med oss i knä eller i soffan vagnen duger fortfarande.
10 veckor - Hasar sig fram på ryggen med hjälp av benen. Blir arg när han inte lyckas krypa,när han så gärna vill.
12 veckor - Vägrar ligga ner i vagnen när vi är ute och går , ska sitta upp och se allt. Vill mer än gärna sitta i matstolen uppallrad med kuddar och "äta" med oss!

Tycker mig se att en liten tandsing också är påväg upp. men det kan vara att vi bara inbillat oss vi får helt enkelt vänta och se !:)

Vi ser varje dag nya framsteg som Vincent gör och vi blir såklart lika stolta varje gång !
Varje gång han gör nya framsteg ska jag skriva upp det och dela med mig av det till er.
Jag ser fram emot att han ska bli äldre och att vi ska få ta hand om denna underbara lilla kille.
Längtar tills han får de första smakportionerna,tills han kryper och såsmåningom börjar gå. =)
¨
Var rädd om varandra !

Början !

Hej!vi skulle ha skrivit i bloggen redan när våran Prins föddes....men det är så mycket annat den första tiden och tiden räcker liksom inte riktigt till . Men både jag och Vincents pappa ska göra så gott vi kan och så ofta vi kan för att hålla er uppdaterade om vad som händer i våra liv. Vincent är tre månader precis på dagen idag och han växer så det knakar. Han är såklart den finaste lilla killen i hela världen och vi är ju såklart de stoltaste föräldrarna i hela världen !
Vincent föddes på förlossningen i Gävle 3 e Januari -10 kl 07:19
Han mätte 51 cm lång och vägde 3356 g.
Den första tiden hemma vigdes åt att lära känna det lilla knytet.
Redan efter ett par dagar så förstog vi att han var en riktig envis liten kille, han sov inte på dagarna alls, ni vet sådär som små små barn ska göra .. istället ville han vara vaken vara med i allt som hände.Det blev mycket gosa och mysa den första tiden . Första nätterna spenderade V i våran säng, sen visade han med dunder och bravur att det ville han inte göra längre, så då blev det hans säng som gällde och där sov han hela nätterna nästan redan från början.Nu tre månader senare har vi en kille som vet vad han vill och har ett ruskigt humör imellanåt=) Samtidigt som han skrattar högt och är glad större delen av dagen.. =)
Senaste besöket på BVC mätte våran prins hela 60 cm, och vägde 5342 g. Han är lång våran prins. =)
Nästa BVC besök är 6e April och vi kommer komma med en uppdatering efter det !

ha det bra !


RSS 2.0